18 Okt 2009

syok sendiri

saya menyangka untuk menjadi seorang blogger, penulis perlu memiliki jiwa yang besar dan kental. bahawa menulis dan menyampaikan pendapat menjadi agenda utama blogger, menerima dan bersikap terbuka kepada komen adalah satu lagi kriteria untuk membolehkan seseorang blogger dihormati.

tetapi bagi sesetengah orang, memiliki blog sendiri bermakna dia berkuasa mutlak ke atas blog itu dan hanya menerbitkan komen2 yang menyedapkan hati. kalau ada komen yang menegurnya, dia simpan ke mana pun tak tau.

dan lebih malang kalau blogger itu adalah tokoh sesebuah parti yang diberi jawatan.

4 ulasan:

mamai berkata...

aku sokong kamu...kalau kau kutuk aku pun aku akan publishkan...tapi make sure minum teh aku banjer hahahaha

orang kertas berkata...

mamai, membuka ruang kepada kritikan atau meraikan perbezaan pendapat adalah indikator kepada kematangan dan besarnya jiwa seseorang. jika tidak, hati kecik namanya. lalu, macam mana nak berjuang, kan?

N.Faizal Ghazali berkata...

Itu pengecut namanya..!!!

Diamilikku berkata...

dia buang dalam tong sampah